top of page

Foredrag i Pasvik


Denne helgen er vi på besøk hos Pasvik Folkehøyskole. Her har vi vært på besøk tre ganger tidligere, to som foredragsholdere og en ved samarbiedet rundt Pasvikdalsekspedisjonen vi gjorde i 2017.


Turen opp til Finnmark startet fredag klokken 06.00 og vi ankom skolen ca 12.00 etter en fin flytur over det ganske land. Vel fremme ved skolen slappet vi av med sykkel på tv og diverse gymaktiviteter. Deretter var det klart for opprigging og testing av lyd, bilde, videoer og mikrofoner.

Lørdagen startet med frokost med utsikt mot Pasvikelva og Russland. Litt rart å være så nær Russland i den tiden vi lever i. Når Mads stod med kikkerten rettet mot Russland uttrykte han noe frykt angående nettopp temaet Russland. Dette førte til at vi satt oss ned og fikk pratet om Mads og Simens oppfatninger av situasjonen i verden.


Rett etter frokost var det klart for foredrag. Dagens foredrag ble avsluttet med at Mads dro i gang fellessang med Bruce Springsteens klassiker "Born in the USA". Se video under:

Etter foredraget slappet vi av et par timer før det var klart for tur til Svanhovd senter der vi fikk fin omvisning om Øvre Pasvik Nasjonalpark (Besøkssenter Øvre Pasvik nasjonalpark) og fikk se på utstoppede dyr og fugler :-)

Søndagen ble startet med mange hyggelige samtaler med elevene på Pasvik folkehøyskole. Linjene her oppe er preget av fokus på natur, samarbeid og dyr. Perfekt kombinasjon med våre interesser i Himmeljegerne. Derfor ble også turen opp til hundegården en stor suksess. Simen og Mads fikk være med på å mate hundene, kose med de og å være sammen med hundene i 2-3 timer.


Vi takker for enda en fantastisk opplevelse så langt nord og øst. Håper vi får mulighet til å ta turen tilbake :-)


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page