top of page

FULL GASS - JOTUNHEIMEN

Mars 2016 var det klart for tidenes første ekspedisjon der vi inviterte folk med forskjellige handikapp til å bli med på tur. Konseptet kaller vi "Full gass" og vi har planer om å gjennomføre turer som dette de neste 3-5 årene. I år hadde vi med 4 deltakere, 1 legem 1, guide, 16 hunder, 3 kamerafolk og 4 hjelpere. Ekspedisjonen ble bygget opp med tester og treningshelg - Les TV2s sak om opptreningen "Skal til Jotunheimen på ny ekspedisjon".

Årets tur gikk til området rundt Tyin. Egentlig skulle vi gå på ski en rundløype rundt et fjellområde. Vi fant raskt ut at vi pga. gruppens forskjellige utfordringer måtte tilpasse ekspedisjonen og gjøre den om til en baseekspedisjon. Dermed ble fokuset heller på å forsøke å komme oss opp på en fjelltopp i nærheten. Turen opp var alt annet enn rosenrød, Ruben hadde store smerter, gikk i kjelleren både fysisk og psykisk. Følg med på hjemmesiden hvordan vi løste utfordringen. 

TV2 skrev om turen i etterkant. Les her: "- Vi sprengte alle grenser"

 

Ekspedisjonsprosjektet "Full gass" gav oss mye kunnskap og erfaringer knyttet rundt det å dra på hard tur sammen med en gruppe med forskjellige forutsetninger. Denne utfordringen er noe av det vi søker og sammen opplever mestring av. 

Deltakere 2016

Simen Tannæs-Fjeld

Er en rutinert friluftsmann med handikappene cerebral parese, psykisk utviklingshemming, epilepsi, cøliaki og minus 15 i syn. 

Mads Andreassen

"Kongen av Yukon" har vært med på ekspedisjon før. Mads har down syndrom, er blind på et øye og har podagra.

Motivator - Ruben Andrè Smith

Tidens mest mest ihugga friluftsmann og hobbyornitolog. 

Ruben har spastisk paraparese som gjør det å gå på ski til en spennedne utfordring.

Ola Riise 

Ekstrem innsats og fantasisk mot. Sto på ski rett ned en fjellside, heldigvis plogende. Ola har down syndrom og er en nær venn av både Simen og Mads.

Mannskapet

For at ekspedisjonens skulle være trygg og kunne filmes var Simen og Mads avhengige av å ha med et mannskap bestående av seks hjelpere.

Lars Martin

var ekspedisjonsleder og primus motor. Hans oppgaver var blant annet å snakke med media over satellitt-telefon, filme og vaske, samt å finansiere hele ekspedisjonen.  

Henrik Ridder Nilsen

Fikk jobben som potet. Henrik viste en voldsomt styrke gjennom alle dagene. Hadde også hovedfokus på å støtte Ruben. 

Kristoffer Svarstad Wiig

hadde som hovedoppgave å være kameramann, samt at han tok et utvidet ansvar for å fyre bål sammen med Mads. Kristoffer har kjent Simen i over 15 år, og er en god kamerat av Lars Martin. 

Guide - Morten Johansen

Fra Ferd Friluftsopplevelser fikk vi mye hjelp i planlegging og gjennomføring fra Morten. Trygghet ble etablert raskt de få gangene gruppen var utrygge eller usikre under Jotunheimen-turen.

Lege - Manuela Estop-Garanto

Manuela var med på turen som medisinsk ansvarlig. Ettersom flere i gruppa til tider trenger medisiner og behandling var det en stor trygghet å ha med Manuela. 

Mathis Aaserud

Var med som kameramann og la ned en meget god jobb både i den stekende soken på dagen og i under 20 minus på kvelden/natten. 

DSC_0169_1
DSC_0011_4
DSC_0013_4
Skjermbilde 2016-04-24 kl. 10.07.21
DSC_0141_1
DSC_0010_4
Skjermbilde 2016-04-24 kl. 10.05.30
DSC_0090_2
DSC_0002_4
edited_DSC_0192
DSC_0147_1
DSC_0131
DSC_0100_1
DSC_0095_1
DSC_0094_2
DSC_0092_2
Skjermbilde 2016-04-24 kl. 14.39.45_edited
Lars Martin og Simen i Gjoa Haven 20

Hunder

For at ekspedisjonens skulle evakuere om noe uforutsett hadde skjedd var det 16 hunder og de to hundekjørerene Marius og Kathrine Søberg fra Team Søberg standby og klare for å hjelpe oss raskt. 

MØT RUBEN SMITH
MØT OLA RIISE
FULL GASS INVITASJON
GAMMEL REPORTASJE - NRK
bottom of page