top of page

 NORDVESTPASSASJEN 

I april 2013 gjennomførte Himmeljegerne en 430 kilometer lang skitur mellom Inuit-bosettingene Cambridge Bay og Gjoa Haven i arktisk Canada. 

Nordvestpassasjen 2013

 

 

Gjennom 2,5 år med trening og testing ble grunnlaget lagt for at Simen, med psykisk utviklingshemming, cerebral parese, cøliaki, epilepsi og minus 15 på begge øyne, skulle klare å gjennomføre skituren som tok 23 dager med minus 20 grader i snitt.

 

Bildet under er fra da Simen og Lars Martin lærte seg å gå på ski. Den gang var det Simen som hjalp Lars Martin frem.

 

 

Ekspedisjonsmedlemmer:

For at ekspedisjonens skulle være forsvarlig i forhold til sikkerhet, og kunne filmes i sin helhet var Simen og Lars Martin avhengige av å ha med seg tre hjelpere.

 

Sigurd Solheim Aakhus kom med i prosjektet de siste 1,5 årene og kom inn med mange gode ideer og løsninger. Sigurds rolle i ekspedisjonen var å filme, i tillegg til å hjelpe med å få leirliv til å gå rundt.  

Guider

 

 

Guidene Morten Johansen og Halvor Marius Hagen fra Ferd Friluftsopplevelser ble med som fjerde- og femtemann på ekspedisjonen.

 

Deres oppgave var sikkerhet og assistanse til oppgaver knyttet til Simen, for eksempel å bytte Simens klær på overkroppen i 18 minusgrader og sterk vind.

 

Guidene hadde også med seg to våpen i tilfelle uønsket interaksjon med kongen av Arktis, nemlig isbjørnen. 

IMG_0955.JPG

IMG_0955.JPG

bottom of page