top of page

AFRIKA - MASAI MARA

I mai 2016 dro Simen og Mads til indre Kenya, nærmere bestemt Masai Mara. "SE NRK SOMMERÅPENT - HIMMELJEGERNE I AFRIKA" Turen varte i åtte dager, der gutta møtte løver, hyener, geparder, elefanter og andre dyr kjent fra Løvenes Konge. Dagene forløp stort sett med å stå opp grytidlig for så å legge ut på vandring på savannen. Videoer fra turen kommer på hjemmesidene utvoer høsten.

 

Den verdensvante Mads begynte som regel å synge sanger hver gang vi så nye dyrearter. To av kveldene ble han også veldig skremt da lyn og torden plutselig slo ned rundt teltene. Mads favortittdyr er løve, hannløve!

Simen fant i løpet av turen ut at han gjerne skulle bosatt seg nede ved en elv der sjiraffer kom for å drikke. Rundt elven var det også gribb, løver og den fryktede slangen "Sort Mamba". Simens favorittdyr er sebra. 

I etterkant av ekspedisjonen jobber vi med foredrag rundt turen. Vi tar turen inn vår vanlige foredragsoppsetting og trekker ut det mest interessante fra turen. Foredraget tar for seg møter med løver, masai-folket og hvordan Simen og Mads reagerte på å dra til selveste Afrika.

Mannskapet:

For at ekspedisjonens skulle være trygg og kunne filmes var Simen og Mads avhengige av å ha med et mannskap bestående av to hjelpere.

Lars Martin

var ekspedisjonsleder og primus motor. Hans oppgaver var blant annet å oversette hva de engelstalende guidene sa, organisere og finansiere hele ekspedisjonen.  

Kristoffer Svarstad Wiig

hadde som hovedoppgave å være kameramann. Kristoffers andre oppgave var å støtte Mads med medisiner samt gi trygghet når lyn og torden stod på.

IMG_3743
IMG_4021
IMG_4116
IMG_3933
IMG_4096
IMG_3662
IMG_3343
IMG_3455
IMG_3744
DSC00081
IMG_3595
IMG_3745
17.MAI-TOG I MASAI MARA
NRK OM AFRIKA-TUREN
HVILKE DYR KAN VI MØTE?
VI LÆRER SWAHILI
bottom of page