top of page

 YUKON CANADA  

Alle gutta
_DSC8809
Yukon
Kveld i Yukon
Fra Harvest/A-Magasinet
Lars Martin og Simen i Gjoa Haven 20
Lars Martin på fjelltur
Simen sløver i solen

I august 2014 gjennomførte Himmeljegerne en 370 kilometer lang ekspedisjon i Yukon, Canada. Simen valgte å ta med sin bestevenn Mads som har Downs Syndrom på den strabasiøse ferden fra Sandy Lake via Big Salmon River og Yukon-elven til gullgraverbyen Carmacks.

Foredraget om Yukon tar for seg møter med bjørn, laksefiske med hendene og det å våkne til ulvehyl. Foredraget vil også gå i dybden på hvorfor i all verden to mennesker med handikapp skal og vil dra ut på eventyr på andre siden av jordkloden.

Mannskapet

For at ekspedisjonen skulle være trygg og kunne filmes var Simen og Mads avhengige av å ha med et mannskap bestående av fem hjelpere.

Lars Martin

var ekspedisjonsleder og primus motor. Hans oppgaver var blant annet å snakke med media over satellitt-telefon, filme og vaske, samt å finansiere hele ekspedisjonen.  

Rikard Tannæs-Fjeld

er storebroren til Lars Martin og Simen, og fikk i oppgave å være leirsjef samtidig som han var med-ansvarlig for å hjelpe Simen og Mads. 

Kristoffer Svarstad Wiig

hadde som hovedoppgave å være kameramann, samt at han tok et utvidet ansvar for å fyre bål sammen med Mads. Kristoffer har kjent Simen i over 15 år, og er en god kamerat av Lars Martin. 

Med oss var guidene Morten Johansen og Halvor Marius Hagen fra Ferd Friluftsopplevelser. Deres oppgaver gikk i all hovedsak ut på sikkerhet og assistanse til oppgaver knyttet til Mads og Simen. De hadde blant annet ansvaret for våpen og bjørnespray. 

MADS FÅR FISK
PROMO FOREDRAG
Trening i Asker - Kanorulle
Mads tester gevær
bottom of page