top of page

Himmeljegerne er et prosjekt der to brødre, den ene psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil på ski mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen Se dokumentarfilmen "Himmeljegerne" på TV2 SUMO.

 

I august 2014 fikk de med seg Simens bestevenn Mads med downs syndrom, podagra(leddgikt) samt blind på det ene øyet, på en 3 ukers kanoekspedisjon i Yukon, Canada. Se TV2s video her "Høydepunkter fra Himmeljegernes Yukon-tur"

 

I april 2016 la gutta ut på ny ekspedisjon. Denne gangen har de med 2 gjester med spesielle behov/muligheterpå 5 dagers skisekspedisjon i Jotunheimen, Norge. Les mer her - "TV2 - Vi sprengte alle grenser"

I september 2017 dro Simen og Mads på ekspedisjon i Finnmark der de fikk med seg 3 andre deltakere, en lege, en guide og 6 hjelpere i grensetraktene mellom Russland, Finland og Norge. Bjørnesafari, fisking og jakt var noe av det som stod på agendaen. - Se TV2 God Morgen Norges sak om turen: "TV2 om Himmeljegrne"

Lars Martin Tannæs-Fjeld

Eventyrer, prosjektleder, førskolelærer, maskin og glad i lange turer.

 

Lars Martin er veldig glad i alle former for uorganisert idrett. Slipp idrettsgleden og kreativiteten frem! Innehaver livreddingskurs i vann. 

 

Lars Martin sterke side er å være rolig stresset. Slik får man ting gjort på en hyggelig og rask måte.

 

Tidligere ledet Nordvestpassasje-ekspedisjonen, Yukon-ekspedisjonen 2014, Afrika og Jotunheimen 2016 og Pasvikdal-ekspedisjonen i 2017.

 

Vinner av årets navn for Asker og Bærum ”Årets Bankende Hjerte 2013“. Samt vinner av "Civitanprisen 2015"

 

Alder:     32 år

Høyde: 184 cm

Vekt:      86 kg

Simen Tannæs-Fjeld

Psykisk utviklingshemmet med stort hjerte for skigåing og turer. Simens store interesse i livet er musikk, han kan praktisk talt lytte til musikk gjennom en hel dag. Simens sterke side er å jobbe rolig i jevnt tempo, slik at han ikke sprenger seg.Tidligere gjennomført Nordvestpassasje-ekspedisjonen 2013, Yukon-ekspedisjonen 2014, Afrika og Jotunheimen 2016 og Pasvikdal-ekspedisjonen 2017.

 

I etterkant av ekspedisjonen har Simen blitt utnevnt til ambassadør for Special Olypics Norge

Han vant også Asker og Bærums Budstikkes  leserkåring for årets navn “Årets Bankende Hjerte 2013“.

 

Simens tilleggsutfordringer er: Cøliaki (Glutenintoleranse), cerebral parese, svaksynt og epilepsi.

Trykk på ordene for å få en forklaring på hva de betyr.

 

Alder:     36 år

Høyde: 180 cm 

Vekt:      70

Mads Andreassen - "Kongen av Yukon"

Mads Andreassen, 33 år fra Sjøstrand i Asker. Mads har tidligere drevet med svømming, er en gjennomgående positiv kar. Se introfilm av Mads HER. Mads har downs syndrom og har et relativt svakt syn på det ene øyet. Mads har liten erfaring med Kano og vil trenge en god del opplæring og opptrening før han er klar for ekspedisjonen.

 

Gjennom vinteren 2013/2014 har Mads trent godt både med Himmeljegernes vanlige langturer rundt Semsvann, trappeløp i hoppbaker og rolig trening med fysioterapaut.

 

Mads digget Yukon-ekspedisjonen fullt ut og har senere tatt tittelen "Kongen av Yukon". Han har også vært med på Afrika og Jotunheim-ekspedisjonen i 2016 og Pasvikdal-ekspedisjonen i 2018. 

 

Alder:      35 år

Høyde: 178 cm 

Vekt:      95 kg (97 kg før ekspedisjon 88 kg etter)

 

Anchor 1

I november 2013 hadde tv-programmet "Himmeljegerne" over 220 000 seere på TV2!

Se "HIMMELJEGERNE" på tv2 Sumo ved å trykke på knappen :

bottom of page