top of page

Mestring og Fysisk aktivitet: Foredrag for 75 ansatte ved omsorgsboliger i Nordre Follo Kommune

Denne uken i høst var vi på besøk hos Thon Hotel Ski. Der møtte vi 75 ansatte som jobber på omsorgsboliger i Nordre Follo Kommune. Temaet for samlingen var fysisk aktivitet og mestring. Midt i blinken for oss og følte at vi bidro til økt aktivitet for beboerne gjennom å inspirere, vise hvor gøy forskjellige aktiviteter oppleves og hvor viktig både utfordringer og mestring er for beboerne og mennesker som Simen og Mads.

Engasjerende aktiviteter:

Underveis i foredraget viste vi også frem mange spennende hjelpemidler fra blant annet Nordre Follo Kommunes hjemmesider. Her har kommunen under "Kultur og fritid" en fin oversikt over alle turmålene som finnes i kommunen. Hytter, gapahuker, fiskeplasser, kanoturer og kulturminner. I tillegg en turplanlegger i et digitalt kart. Perfekt for å kunne motivere beboere på forskjellige omsorgsboliger for å komme seg ut på tur. Det å ikke bare fortelle, men også å vise konkreter kan være en nøkkel til suksess slik vi ser det. Rett etter foredraget ble de ansatte utfordret til å sette opp turer for beboerne ved omsorgsboligene. Veldig kult opplegg :-)


Se kartet her eller trykk på skjermbildet av kartet: Nordre Follo Digital kart

Videre mener vi alle kommuner burde få på plass en liknende oversikt som kan skape glød, interesse og fysisk aktivitet for alle typer beboere i norges kommuner. Se oversikten her: "Nordre Follo Kommune - Kultur og Fritid - Friluftsliv"

Vi fortalte også om UT.no-appen, DNT FTU-appen som hjelpemidler. I tillegg til våre erfaringer med å lære om og bygge pagodebål som både en samarbeidslek og en nyttig kunnskap.

Sanseorientering:

Simen og Mads sin favoritt sanseorientering fikk vi også vist frem. Orientering med kunnskapsoppgaver knyttet til visuelle (se på bilder av dyr), auditive (lytte til lyder fra dyr og natur) og føleoppgaver (føle med hendene i en pose der de kan kjenne kongler, stein og andre naturmaterialer). En fin aktivitet som aktiviserer flere sanser i tillegg til at den blir en ekstra motivasjon å krysse av på det utdelte oppgavekortet :-)

Simen, Mads og Lars Martin takker for en helmax dag med nye venner og spennende folk fra Nordre Follo Kommune og utmerket opplegg fra Siv på Thon Hotel Ski :-)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page