top of page

Tur over fjellet og foredrag for Sogndal Turlag

Tirsdag 19.november tok Simen, Mads og Lars Martin turen over fjellet til et oppdrag på vestlandet. Alle som har vært på Himmeljegerne-foredrag vet at Lars Martin har et godt forhold til vestlandet og Sogn og Fjordane. Under foredraget kommer Lars Martin inn på avskjeden til storebror Simen tilbake i 2006 som et svært viktig øyeblikk i brødrenes oppvekst. Simen ble igjen hos mor og far, Lars Martin dro ut i verden og studier i Sogn. Simen stod igjen i barndommens verden og Lars Martin skulle altså ut i den store voksenverden. Reaksjonen til Simen var tung, men forståelig. Kom deg på et av foredragene våres for å høre mer om denne avskjeden som på en eller annen måte ble en av motivasjonsgrunnene til hele Himmeljeger-prosjektet :-)

Flagg

Turen over fjellet startet i regn og plussgrader. Da gutta endelig passerte Hemsedal etter et par fete timer med podcasten "The Godcast" av Pimp Lotion og Oral Bee på øret møtte de kong vinter. På toppen av Hemsedalsfjellet stoppet gutta, spiste lunsj og dro frem Himmeljegerne-flagget. Et nytt flagg som skal pryde scenen på Himmeljegerne-foredragene i 2020.

Øvstedalen

Da gutta kommer til Sogn og passerer Sogndal sier Lars Martin: "Gutta! Vi har 2 timer ekstra tid før vi skal øve. Jeg må vise dere treningsbakken der jeg syklet når jeg bodde her for 10 år

siden!" Simen og Mads var som vanlig positive og fulgte godt med oppover de bratte bakkene fra Fardal og innover i Øvstedalen. Etterhvert som bakkene løftet bil og Himmeljegere, endret miljøet seg fra fjord og gress, til fjell, låver og masser av snø. Bakken stiger med rundt 370 meter på 3,8 kilometer. En bakke som man virkelig får "Tour De France-følelsen" av. Gjentatte ganger måtte Lars Martin rulle ned vindu og si " Oh lord, SEEE på de dramatiske fjellene a. HEEELT MAGISK!!".

Da sightseeingen var over kom også kveldsmørket og bilen rullet mot Sognefjord hotell i Leikanger. Her var det klart fot bæring av høytaler, prosjektor, utstyr som skulle på scenen, merchandise, plakater, isbjørnskinn, ski og flagg. Masse spennende utstyr som vi stiller ut ved scenen. Etter en times tid til opprigging og testing var det dags for cola zero, knekkebrød og å sjekke ut lokalavisens dekning. Til Simen og Mads store overraskelse viste det seg at Sogn Avis allerede hadde skrevet om at Himmeljegerne kom til bygda. Simen og Mads digget dette fullt ut, Lars Martin ble en anelse ekstra nervøs :-)

Klart for foredrag

Da klokken nærmet seg 19.00 fylte lokalet seg opp med turfolk fra fjern og nær. Gutta ble introdusert av lederen i Sogndal Turlag og marsjerte inn på scenen slik de pleier å gjøre. Selve foredraget gikk fint og gutta ble takket av scenen med blomster og hyggelige ord fra lederene i FTU-Sogndal Turlag (FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede).

Simen og Mads fikk mye hyggelige tilbakemeldinger og ble intervjuet av lokalavisen Sogn Avis. De fikk også solgt Himmeljegerne-handlenett til selveste ordføreren i Sogndal Kommune Jarle Aarvoll.

Hjemtur

Himmeljegerne kjørte avgårde klokken 21.07 fra Leikanger. Turen til Asker skulle ta 5 timer og skulle igjennom både fjell og dype skoger stappfulle av elg og ugler. Den første halvtimen til fergen sang, pratet og spiste gutta. På den elektroniske fergen var det dags for tissepause og påfyll av kaffe. Dessverre viste det seg at kiosken ikke var åpen. Krise!! Gjennom det flate landskapet i Lærdal ble det lav fart og passering av flokker på hjort å bare 2-3 meters hold. Et av stedene stod det en diger bukk med stort gevir som på magisk vis steg frem fra tåken. En enorm naturopplevelse.

Simen og Mads sovner i bilen rundt 22.15. Lars Martin kjører videre over fjellet med lydboken "Dødsranet - Nokas" på ørene. Spennende saker! Da bilen nærmer seg Flå ser Lars Martin noen rare klumper med nysnø foran seg. Sikten er på bare 40 meter ettersom det snør. Og der, midt i veibanen står det en elgku med en stor kalv. Lars Martin hugger inn bremsene, sklir litt, men gjennvinner kontrollen over bilen raskt. Mads og Simen bråvåkner. Det smeller noen gloser fra Mads om at det er unødvendig å bråbremse så hardt vel? Noen sekunder etter ruller bilen rolig forbi de store dyrene igjen på bare 2-3 meters avstand. Andre store naturopplevelse på samme natt.

Resten av turen var en transportetappe frem til 02.00 når vi ankommer Asker og kaster oss i seng. Lang dag, men med mange spennende og fine opplevelser langs veien i Norges land :-)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page