top of page

Foredrag for Idrettskolen i Numedal


I det voldsomme snøværet som omkapslet fedrelandet forrige fredag kveld rullet Lars Martins 4-hjulstrekker nedover bakkene mot Simen og Mads sin bolig. Oppdraget denne helgen var foredrag i Numedal for omkring 100 elever ved folkehøyskolen "Idrettskolen".

For å spare tid valgte Lars Martin å sove i leiligheten til Simen i omsorgsboligen Bondihagen. Mads sov i sin leilighet i etasjen over. Etter litt øving tok vi kvelden allerede klokka 22.15. Gutta skulle jo opp 06.45 dagen etter.

Som vanlig er Simen utrolig vanskelig å vekke såpass tidlig på morgenen. Lars Martin ser seg nødt til å komme med både en og to trusler om å hente en bøtte med kaldt vann hvis han ikke kommer seg opp av senga. Simen kommer med den vanlige frasen: "Jada, masa!!" og lusker inn på badet. Lars Martin ringer opp Mads som er kvikk og rask i stemmen: "Kongen av Yukon her. Jeg er klar!".

Vi kommer oss etter en god halvtime ut på veien og passerer Kongsberg før 08.00 i et voldsomt snøvær. Lars Martin er hyperstressa, har kun senket èn kaffe før foredragets oppstart klokka 10.00. Lederen for Himmeljegerne er avhengig av både stabilt blodsukker, jevnlig trening og minst 6 desiliter kaffe før klokken 10.00. Ingen av delene har han har kontroll på i dag.

Som om ikke kaffeabstinensene er sterke nok opplever Lars Martin en ny sjokkerende ting. Ekspedisjonsjakken har blitt angrepet av mus. Han drar opp jakken av ekspedisjonsbaggen og ser at sponsorlogoer, lommer og store flater av jakka er blitt spist for så å bli spytta ut.

Foredraget nærmer seg og gutta er backstage, har fått kaffe, vann og den vanlige posen med brød, baconost og tre sukkerfire brus. Simen sitter lett hengslengt i en stol, Lars Martin kjører push-ups for å føle seg pigg. Mads står stille og fokuserer på flagget som han skal vifte med når han marsjerer inn på scenen. Hvem vet? Kanskje får gutta stående applaus allerede ved innmarsjen i dag også?

Klokken slår 09:59, Lars Martin forlater gutta. Det er nå det gjelder. Han sier noen korte setninger om hvem han er før det er klart for Simen og Mads sitt stor anslag. Gutta marsjerer stolt inn til tonene av en eller annen gardemasj. Publikum blir gira, fyrt opp av Mads sin voldsomme vifting med flagget. Fra da av er gutta i den såkalte sonen i 2 timer der de forteller om topper, nedturer, gleder, sorger, mestring og tilpassing.

På slutten av foredraget opplyser Lars Martin om at gutta gjerne skriver autografer og at det er mulig å kjøpe "merch". Vi selger mange kopper og t-skjorter med logoene våres. Ekstremt stas at noen vil ta med opplevelsen videre inn i livet.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page