top of page

Joy, Oslo Camping og Himmeljegerne fikk inn over 12 000,- kroner :-)

"Et samfunn bør måles på hvordan man tar av seg de svake" sa pappa til meg en gang, sier Lars Martin.

Simen, Mads, Nina, Erling, Henrik og Lars Martin er meget stolte av å kunne informere om at vi sammen med Oslo Camping og Joy Norge fikk inn over 12 000,- kroner i løpet av forrige ukes arrangement i Oslo :-) Dette skjedde ikke uten et ørlite branndrama som satte fart på sakene. Les mer her:

Drama i kulissene

Lars Martin og Nina møttes på Oslo S for å ta følge opp til Oslo Camping, som ligger like ved Youngstorget. På vei oppover åpner plutselig himmelen seg og regnet høljer nedover. Nina får låne Lars Martins skyggelue for å ikke få altfor mye vann i håret. Da de skal til å passere utestedet Mono går Nina litt for nære en fakkel. Plutselig står det flammer ut av bunnen på skjørtet til Nina. Lars Martin sier: "Først tenkte jeg at det bare var en liten flamme, men da jeg forsøkte å slukke det ved å kvele flammen bare eskalerte hele greia! Heldigvis var det en takrenne som førte såpass mye vann at vi kunne drukne flammene i vannet". Nina var ganske shaky etter hele episoden og fortalte til Himmeljegerne Media at: "Jeg ble lei meg! Syntes ikke det var noe gøy i det hele tatt. Men jeg skal kjøpe meg et nytt ett. Eller reparere og sy sammen dette!".

Hyggelig kveld

Da gjengen endelig ble samlet i de stilige minigolf-lokalene til Oslo Camping hadde også Erling møtt opp. Erlings blide vesen endret Ninas humør fra lei seg og over til normalen.

Da arrangementet endelig startet kunne Solveig ved Joy Norge infomrere om arbeidet Joy gjør. Det er imponerende å se at Joy nå i 2018 har såpass mye aktivitet at de klarer å ha en daglig leder i en 80% stilling som bruker mye tid på å skape engasjement og arrangementer som både opplyser nordmenn men i tillegg skaper en bedre hverdag for menneskene i Azerbajdan.

Etter en liten innledning er det Himmeljegernes tur. Lars Martin er som vanlig halvstresset og varm i pappen. De siste 20 minuttene før foredraget har lydsystemet knelet. Henrik Guide og Lars Martin har jobbet på spreng for å få fikset opp alt. Simen, Mads, Nina og Erling har funnet roen med palmeblader, sukkerfri brus og minigolf.

Tøff start

Lars Martin ble ganske truffet av et av bildene Solveig fra Joy viste på powerpoint. Bildet er av to gutter på kanskje 9-10 år. Begge to ser tynne, fortvilte og inaktive ut. Den ene av guttene har et tau festet til beinet, som igjen er festet til et jernrør som går langsmed veggen i det tomme rommet. Derfor innleder Lars Martin, for første gang i foredragssamennenheng, med å fortelle om hvordan han selv opplevde å se bilder av barn og ungdom når han selv og broren Simen var små. Et utdrag fra Kjetil Østlis artikkel om Himmeljegerne i Harvest (Les hele saken her: https://www.harvestmagazine.no/artikkel/himmeljegerne) og A-magasinet fra 2014 beskriver godt det Lars Martin forteller om:

"Han husker noe fra barndommen. En reportasje på nyhetene, tidlig på 1990-tallet. Bilder fra et barnehjem i Russland. Alle var handikappede. De haltet. De lå. De var bleke. De hadde blåmerker på kroppene. Men det som virkelig brant seg fast i Lars Martin var blikket og holdningen til barna. Unnvikende, underdanige. Han gjenkjente broren Simen i barnas blikk. Lars Martin begynte å grine da han så det."

Lars Martin forteller videre at han hadde en klump i halsen når har fortalte om dette muntlig foran folk nå for første gang. Det å tenkte at mennesker som er bundet fast i beinet over lengre tid kanskje kunne vært din egen bror setter i gang noen prossesser i hjernen som for deg til å tenkte over hvor fint vi faktisk har det her til lands.

Full gass

Foredraget går unna og på slutten inviteres Erling og Nina opp på scenen for å fortelle om fjorårets prosjekt med "Full-gass". Ekspedisjonen til Pasvikdalen ble en stor suksess på tross av at vi ikke nådde frem til det geografiske målet "treriksrøysa". Nina og Erling forteller at de syntes det var storveis å være med på jakt, fiske, sanking av bær, bygging av leir og det å være med å fyre bål. Alt i alt en stor opplevelse.

Mads skriver velvillig autografer og prater med alle etter foredraget. Guiden Henrik utfordrer Simen og Mads i minigolf. Gutta har et sterkt konkurranseinstinkt og tenner på alle pluggene. Gjennom 18-hull erfarer vi at Mads både er en skøyer og til tider like kynisk som Sergio Ramos var i CL-finalen forrige lørdag. Om han jukser eller ei skal ikke vi uttale oss om, men reaksjonene fra motspillerne taler sitt tydelige språk.

Kvelden blir avrundet med at full guffe i bilen på Hedegaards "Happy home" remikset av DJ Broiler. Simen, Mads og Lars Martin humper opp og ned i bilsetet og gleden over å ha bidratt for at "svake" skal få noen bedre timer, en enklere hverdag og et bedre liv er like berusende som sangen :-)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page