top of page

Ferskingkurs med DNT


Våre guider Halvor og Morten har de siste 3-4 årene arrangert mange såkalte "Ferskingkurs" for DNT. Kurset denne helgen var fulltegnet og Morten Guide var på Grønland. Dermed var det klart for at "assistent" Lars Martin skulle bli med som kursleder. Ta kontakt med DNT for å finne ditt nærmeste "Ferskingkurs", eller ta kontakt med oss så loser vi deg videre til rett person. LES SAK OM FERSKINGKURS I "FJELL OG VIDDE"

På programmet står tips om bekledning, hvordan pakke tursekken, allemannsretten og info om DNTs tilbud med hytter, aktiviteter og stier. De kanskje mest spennende og populære modulene er "hvordan fyre opp et bål", matlaging på bålet og modulen "kart og kompass".

Isdammen ved Årvoll var helgens kurssted. En perle av et sted med en rolig bekk, dam, sol og opparbeidet bålplass. Sjekk ut bildeserien for å se hva vi holdt på med :-)

Hentet fra DNTs sider: Se orginal her: DNT FERSKINGKURS

Disse kursene arrangeres over hele landet og er åpne for alle som ønsker å lære mer om friluftsliv. De er både for dem som har gått litt på tur før og dem som er helt nybegynnere. Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet. I tillegg til økt kompetanse, ønsker vi at deltakerne får økt trygghet, selvtillit og inspirasjon.

Dette er et praktisk kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass og turplanlegging. Man lærer også om bekledning, pakking av dagstursekk, allemannsretten, stier og merking, og DNTs tilbud.

Etter endt kurs får man kursbevis og en fin håndbok i friluftsliv.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page