top of page

Himmeljegerne er nominert til "Marte-prisen"

Vi fikk i går en utrolig hyggelig beskjed om at vi er nominert, sammen med Kjersti Horn, Ingrid Bjørnov, Sven Nordin og Ole Ivars til Marte-prisen som deles ut torsdag 12.april. Følg denne linken for å stemme (Du må spørre for å bli medlem av gruppen): https://www.facebook.com/groups/186423594724195/

Klippet og limt fra Nors Nettverk for Down Syndrom:

KANDIDATER TIL MARTE-PRISEN 2018

Marte Wexelsen Goksøyr er norsk skuespillerinne, forfatter og foredragsholder med Down syndrom. Hun er også styremedlem i NNDS. Under finner dere Martes kandidater for årets pris. VI ØNSKER AT ALLE DERE SKAL VÆRE MED PÅ Å STEMME FRAM EN VERDIG VINNER 🏆 KLIKK PÅ RINGEN TIL VENSTRE FOR DIN KANDIDAT I POLLEN UNDER. Stem i vei:-)

1. Kjersti Horn: Kjersti Horn er en norsk teaterregissør, utdannet ved teaterregilinjen ved Dramatiska institutet i Stockholm i 2006. BEGRUNNELSE: Hun viser inkludering i praksis. Hennes teaterforestillinger speiler normalvariasjonen av mennesker i vårt samfunn gjennom bruk av alle typer skuespillere.

2. Ole Ivars: Ole Ivars er et norsk danseband dannet på Hamar i 1964. Bandet har gitt ut 45 album og mottatt en rekke gull- og platinatrofeer. BEGRUNNELSE: De er Martes «hjerte», med det mener hun at de holder henne i livet og kurerer hennes depresjon. De representerer og synger om temaer som berører alle mennesker. Alle vil kjenne seg igjen i en eller flere av deres tekster og vil kunne finne trøst, glede og mot gjennom å høre på dem.

3. Ingrid Bjørnov: Ingrid Bjørnov er norsk musiker og artist med en allsidig karriere bak seg. Hun ble først kjent gjennom popduoen Dollie de Luxe, som hun dannet sammen med Benedicte Adrian. BEGRUNNELSE: Veldig få har gjort en større innsats for Norsk Nettverk for Down Syndrom enn henne. Hennes utrøttelige innsats og arbeid for «Dagsverk for Down» hvor hun samler inn store summer hvert eneste år og hennes samarbeid med Gulldia med «Hjerterom» smykkene har en enorm betydning for gjennomføringen av ulike prosjekter som foreningen jobber med.

4. Sven Nordin: Sven Audun Nordin er en norsk skuespiller, kjent fra teaterscene, fjernsyn og film. BEGRUNNELSE: hans engasjement og arbeidsinnsats i teaterstykket «Hva faen er problemet» skrevet av Marte Wexelsen Goksøyr hvor hun også var hans medskuespiller. Han er i tillegg et stort forbilde for Marte selv som hun alltid har sett opp til.

5. Himmeljegerne: Himmeljegerne er et prosjekt der to brødre, den ene psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil på ski mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen. I august 2014 fikk de med seg Simens bestevenn Mads med downs syndrom, podagra(leddgikt) samt blind på det ene øyet, på en 3 ukers kanoekspedisjon i Yukon, Canada. I april 2016 la gutta ut på ny ekspedisjon. Denne gangen har de med 2 gjester med spesielle behov/muligheterpå 5 dagers skisekspedisjon i Jotunheimen, Norge. I september 2017 dro Simen og Mads på ekspedisjon i Finnmark der de fikk med seg 3 andre deltakere, en lege, en guide og 6 hjelpere i grensetraktene mellom Russland, Finland og Norge. Bjørnesafari, fisking og jakt var noe av det som stod på agendaen. Himmeljegerne beviser at alt går an om man vil!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page