top of page

Hockeyhelg i Stavanger - Himmeljegerne i DNB Arena


Kvartfinaler, reise, foredrag og hockeykamp.

Vårt kjære Frisk Asker møter Stavanger Oilers i årets kvartfinale i NM i ishockey. Tidligere anså vi Stavanger Oilers som våre største "fiender" etter at de slo Frisk i fjorårets NM-finale. I september ble vi invitert over til Stavanger for å møte Stavanger-hockeyen, Superlaget og for for å holde foredrag firmaet SFF som er ledet av Stavangerhockeyens Tore Christiansen. Raskt skjønte vi at Stavanger-folk ikke var fiender, men gode venner som hadde masse inspirerende tips :-)

Transport og bagasjekaos

En fredag i september 2017 klokka 11.10 står vi klare på perrongen i Asker sentrum. Uheldigvis viser lystavlen tydelig at det enda en gang er signalfeil mellom Skøyen og Lysaker. Flyet går 13.40 og vi har ikke veldig mye tid å kaste bort. Dermed blir det løping med Isbjørn-kofferten, to ekspedisjonsbagger, prosjektor og data-sekken under armen.

Etter en halvitmes maxitaxi-tur er vi plutselig i Oslo. Inne på Oslo S går alt smud og vi finner oss et tog. Simen og Mads begynner å lekesloss inne på flytoget ved siden av en særdeles viktig mann i dress som ser litt brydd ut. Vel fremme ved flyplassen rensker vi alt av personlige eindom og legger i kassen. Simen blir noe nervøs før han skal igjennom sikkerhetssjekken og gir meg en klem. Heldigvis er personalet på Gardermoen alltid hyggelig og geleider brodern trygt igjennom sikkerhetsscanningen.

På flyturen over fjellet observerer Mads plutselig en kjendis og blir litt gira. Det er volleyballstjernen Bjørn Maaseide som sitter i setet foran. Mannen som for alvor gjorde sandvolleyball kjent i Norge en gang på det glade 90-tall. Ca, 1 minutt etter å ha registrert dette sovner Mads og slapper av helt til vi lander. Mads har et utrolig godt sovehjerte og sover seg gjennom både turbulens og en hard landing.

Foredrag

Når vi lander i Stavanger blir vi plukket opp av Tore Christiansen, lederen for selskapet SFF Group som skal ha teambuilding og starter opp dette med foredrag fra Himmeljegerne. Tore har i mange år jobbet hardt for at hockeylaget Stavanger Oilers skal bli så gode som de er, samt at de skulle få bygget ny ishall. Simen, Mads og Lars Martin er svorne Frisk Asker fans og når de omtrent 40 ansatte gir applaus på slutten av foredraget begynner Mads å rope ut Frisk Asker-heia-rop :-)

Etter foredraget får vi hilst på og snakket med mange av de som jobber i SFF før de dro videre på teambuildingsdagen. Simen, Mads og jeg drar til hotellet Energy som ligger vegg i vegg med det som må være norges fineste ishall, DNB Arena.

Dag 2 - Omvisning og Oilers mot Frisk

Lørdagen drar vi på omvisning i DnB Arena. Fantastisk hall, garderober og sitteplasser. Simen og Mads snakker med folk i Oilers-leiren og får testet gullhjelmer. Hjelmer som vinnerne av NM i ishockey får lov til å bære, eller den ledende i poengplukkeren på hvert GET-lag. For 10 år siden hadde faktisk storebror Rikard denne ære ved flere anledninger i seriegull-sesongen for Frisk Asker i 07/08. Simen og Mads fikk også en gave fra Tore og konen Nina som var hver sin NHL-drakt. Mads gikk for Zuccas lag New York og Simen gikk for Chicago Blackhawks, som Simen stolt sa på kvelden "Det er Yukon-indianerenes lag!".

Superlag

Hovedgrunnen til at vi er på besøk i hallen er å se litt hvordan Stavanger Oilers har bygget opp det de kaller for superlag. Et lag bestående av mennesker som trenger litt ekstra tilrettelegging, slik som Simen og Mads, for å kunne utøve idretten ishockey. I Stavanger begynte de allerede i 2014 med dette laget og Nina og Tore forteller om at spillerne på laget har vist stor progresjon og at alle i organisasjonen har blitt både glade i spillerne og stolte av laget.

VIP-losje

Rett før kampstart mellom Oilers og Frisk får vi også hilse på TV2s kamp-kommentator Ole Magnus Berglund. Etter en liten hockeyprat er vi klare for å teste ut hvordan det var å se hockeykamp fra en VIP-losje. Vi merket raskt at det å ha en losje med drikke, mat og snacks var en kul opplevelse. Simen og Mads gaflet i seg de herligste retter.

Stavanger hymnen "Oiiiilars" runget ut fra rundt 3900 tilskuere. Ganske imponerende egentlig, men når hymnen var ferdig klarte Mads og snike inn noen rop: "Heia Frisk!". Selve kampen svingte og var veldig åpen helt til magikeren Endre Medby på Frisk sendte i vei et prosjektil av et skudd utagbart for Oilers-keeperen. Vi satt på Stavanger Oilers vip-tribune der det ble helt tyst, før Mads og Simen roper og klapper for Frisk-målet. Kampen endte 3-2 seier til Frisk, vi gikk derfor bort til Frisk-fansens tribune og sang og klappet før gutta fikk lov å besøke Frisk-spillerne nede i garderoben. Nede i garderoben dro Mads i gang en Asker-sang til spillernes store glede.

Hockeylag i Asker

Dette ble altså starten på hockeylagsideen i Asker. I tiden etter besøket i Stavanger har vi fulgt med på superlaget og sett at de har hatt en samling med kamp mot tilsvarende lag fra Lørenskog. Neste sesong håper vi at også vi har et lag som kan være med på en slik turnering. Følg med på hjemmesiden :-)

Vi takker SFF, Tore, Nina, Boye, Oilers og Frisk Asker for en fantastisk hockeyhelg :-)

Vi ønsker herved både Stavanger Oilers og Frisk Asker lykke til i sluttspillet. Billetter til Frisk-kampene kan du kjøpe på www.friskasker.no.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page