top of page

I HIMMELJEGERNES SKISPOR

Vi følger ruten Simen og Lars Martin tok i påsken  2011 på Hardangervidda. Turen byr på storslått natur mellom Fagerheim, Kjeldebu, Finse, Hardangerjøkulen og Krækkja. 

Se video fra Hardangervidda i videorammen på venstre side. Vi følger samme rute som byr på lange slake vidder, bratte bakker og en fantastisk utsikt mot Hardangerjøkulen

TURDATA
Hardangervidda
Er du interessert i å være med på en skikkelig vårskitur på fantastiske Hardangervidda?
Vi følger ruten som Simen og Lars Martin brukte som treningstur til Nordvestpassasje-ekspedisjonen. Hovedgrunnen til at denne ruten ble valgt er at den stort sett beveger seg i nærheten av turisthytter, bilvei og togspor. Det vil si at man stort sett har veldig kort vei til en eventuell evakureing om Simens helse skulle kreve dette. 
Vakkert:
I årene Simen trente seg opp til ekspedisjon var fokuset stort sett på å lære seg nye ferdigheter, beherske vinterfriluftsliv og å forsøke å bevege seg mellom 5 og 11 timer hver dag. Som en bonus av dette viste det seg at akkurat denne turen var meget vakker. Man får se snøkledte vidder, fjell og isbreen Hardangerjøkulen. Man får også sett Finsevatnet med det legendariske Finse i bakgrunnen. 
Turen:
Vi i Himmeljegerne vil ikke definere denne turen som teknisk krevende. Vi beveger oss stort sett på vinterløypene til DNT og forserer ingen krevende partier. 
Som alltid når man ferdes i fjellet både vinter og sommer kan været endres raskt. Ledsagerene avgjør derfor om det er trygt å ferdes og ruta kan bli endret underveis. 
TURDATA
Start/sluttpunkt: Fagerheim
Antall dager:        4
Antall kilometer: ca 70
Årstid:                  mars-april 2019
Antall deltakere:  6
Antall ledsagere: 2
Pris:                      8000
Vi kan også tilby: Kurs i grunnleggende vinterfriluftsliv, skiseiling og snøhulegraving.
Til en gruppe eller bedrift kan vi også tilby hundesledetur som ekstra på denne turen. 
bottom of page