top of page

Vår nyeste ide/konsept i dagens Dagbladet


Lars Martin uttaler seg i dagens Dagbladet omkring temaet fysisk aktivitet og kosthold for psykisk utviklingshemmede eller mennesker med down syndrom. Les saken her: "Mamma bekymret seg for datterens kamp mot kiloene: Et løfte forandret alt".

Ideen

Vi er i full gang med å planlegge og ser på mulighetene for å reise rundt til forskjellige boliger for utviklingshemmede i hele landet. Hovedideen er å motivere beboere og ansatte til mer fysisk aktivitet og bedre kosthold gjennom foredrag, aktiviteter i naturen og kunnskap/forskning. Himmeljegerne-guiden Henrik Ridder jobber tett med oss for å utvikle konseptet. Foredraget "Himmeljegerne - utvikling og mestring" går vi inn på hvordan Simen bygde seg opp for å legge ut på en lengre ekspedisjon selv om han har diverse utfordringer i kroppen. Les mer om denne turen her: "Nordvestpassasjen 2013".

Hvis vi klarer å formidle og overføre noe av gleden Simen og Mads opplever ved å være ute på tur har vi stor tro på at dette også kan overføres til de aktuelle beboerene og boligene.

Vi vil også forsøke å kartlegge området rundt boligen, er det mulig å fiske, jakte, følge endringer i naturen eller andre fenomen som kan vekke interesse fra beboerne. Interessen kan da motivere til å dra mer ut og få med seg hva som skjer. Finnes det f.eks DNT/speider/liknende organisasjoner i nærheten? Finnes det bekker, innsjøer, kanoutleie, hundeslede-folk og andre tilbud som kan få fart på aktivitetene?

Hvis vi i tillegg klarer å formidle noe viktigheten fra noe av forskningen omkring helse, mat og fysisk aktivitet fra f.eks Marianne Nordstrøm og at dette kan føre til en varig endring for den enkelte bruker/bolig kan vi si at vi har nådd våre mål.

Ta gjerne kontakt med oss enten du selv bor på bolig, er foresatt/foreldre, er ansatt der eller er ansatt i kommune/organisasjon. På mobil: 41 90 46 26 eller e-post: martin_tf@hotmail.com

Full gass :-)

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page