top of page

Afrika 2016 - Drømmen blir snart virkelig


Hele livet, eller hvertfall siden vi var 5-6 år har vi drømt å se de store dyrene i Afrika. Om to dager, 12.mai legger vi endelig ut på tur for å endelig oppfylle denne drømmen. Vi bytter ut kulde, Canada og frysetørret kebabgryte med varme, Swahili og Kenya. De siste dagene før avreise velger Simen å sove med sengetøy fra dyreparken for å heve og optimalisere Afrika-greia før vi drar.

Simen tar med seg kompisen Mads som håper han får se løve ute i bushen. Simen på sin side har store forventninger når det kommer til Sebra. Han syntes de er pene og at de er flotte når de løper. Lars Martin lurer i forkant av turen på hvordan stemningen i gruppen blir om vi blir øyenvitne til at en løve spiser en Sebra... Mads store drøm er å lede et 17.mai-tog bestående av flagg, musikk fra høytalere, han selv, Simen og 10 maisaier. Mads har også kjøpt inn både prompepute og forstørrelsesglass, Lars Martin er noe i mot å ta med dette på langtur men innser at har man sagt gutta får ha med to personlige ting så får de jammen då ha med de tingene de selv velger.

Lars Martin gleder seg veldig til tur, men er ganske spent på hvor mye slanger og edderkopper det er der nede. "Vi har møtt ulv og bjørn, men ingenting gjør meg mer uggen i kroppen som å se giftige dyr" sier Lars Martin. Videre mener Lars Martin at denne turen igjen kan bli ganske utfordrende for Mads, med tanke på at vi skal gå lange dager på Safari, varmen og at vi skal forsøke oss på en liten fjelltopp. Lars Martin mener videre at dette er innenfor trygghetens grenser i og med at vi har med oss hjelperen Kristoffer og en masai-guide. Det å reise på langtur i fremmede kulturer er også noe turlederen er spent på, vil vi bli stirret på av kenyanerene, vil vi få stress i tollen med alle medisinene eller hva skjer om vi blir fraskilt fra hverandre? Simen og Mads snakker jo ikke engelsk. Av disse grunnene har Lars Martin laget en stor dokumentmappe med alle mulige infoskriv om gutta og deres medisinering. Han har også laget et "handlingcard" som Simen og Mads skal ha rundt halsen når vi er ute å flyr. På kortet står det navn, nasjonalitet, flightnummer samt hvem som skal kontaktes om gutta f.eks kommer bort fra reisefølget på flyplassen. Lars Martin skal også for første gang være lenge borte fra sin lille datter Matilde på 9 måneder, dette ser han ikke frem til men er trygg på at hans kjæreste Kjersti tar godt vare på "lille kylling".

På kamera og som hjelper på denne turen er Kristoffer. Kristoffer var også med for å filme både i Yukon og i Jotunheimen tidligere i år. Kristoffers store drøm er å forsøke å fange Mads og Simens ansiktsuttrykk i det gutta ser løver, giraffer, leoparder og andre store dyr. Som trofaste følgere av Himmeljegerne kanskje husker fra Yukon-turen er Kristoffer ekstremt glad i bål. Også på denne turen håper vi å se Kristoffer i sitt ess dansende rundt bålet med Mads og Simen :-)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page